Veiligheidsregels aangescherpt op olympische rodelbaan na zware crash

10 november 2021

VIA REUTERS

Bij de rodel- en bobsleebaan in Yangqing, die is aangelegd voor de Winterspelen in Peking, zijn extra veiligheidsmaatregelen ingevoerd. Op de baan raakte de Poolse rodelaar Mateusz Sochowicz deze week gewond door een trainingsongeval.


Sochowicz botste tijdens zijn afdaling op een gesloten poortje, dat eigenlijk open had moeten staan. Daarbij brak hij een knieschijf en liep hij een diepe vleeswond in zijn been op. De internationale rodelbond FIL maakte bekend dat er meteen extra veiligheidsmaatregelen van kracht zijn geworden, waaronder "blokkades bij de start, zodra de training naar de andere startlocatie verschuift".

"Alle betrokkenen voelen mee met Sochowicz en het Poolse team en zullen hun best blijven doen om de veiligheid van de atleten te waarborgen. Ze zullen alles doen om dit soort ongelukken in de toekomst te voorkomen", aldus de rodelbond. De organisatoren hebben ook de intervallen tussen de starts bekeken en een scherm opgehangen waarmee ze de positie van het poortje kunnen controleren.

Sochowicz is inmiddels geopereerd en heeft vanuit het ziekenhuis een foto met opgestoken duim verstuurd. Het organisatiecomité van de Olympische Spelen van Peking wenst hem een voorspoedig herstel. De Winterspelen beginnen op 4 februari, het rodelen een dag later.