Xandra Velzeboer tevreden met 5e plaats: ‘Helaas heb ik deze keer niet alles leeggetrokken’

16 februari 2022

ANP
Xandra Velzeboer

Xandra Velzeboer is content over haar 5e plaats bij de 1.500 meter op de Olympische Winterspelen in Beijing. Waar Suzanne Schulting genoegen moest nemen met brons, was de 20-jarige Velzeboer blij met stek 5. "Ik ben zeker tevreden. Het plan kon voor deze finale kon snel in de prullenbak. Ik wilde net zo snel op het eind gaan als in de halve finale. Toen heb ik alles leeggetrokken."


Dat lukte in de finale van de 1.500 meter niet. De Chinese Han Yutong trok er vroeg vandoor en kreeg Schulting achter haar aan. Het zorgde ervoor dat de snelheid al snel in zat. De Chinese werd uiteindelijk 7e en laatste. Velzeboer dus 5e, achter de toppers. En daarom was ze tevreden. "Die Chinese zorgde voor een pittige rit. Ik had gehoopt en verwacht dat de laatste 7/8 rondjes pas snel zouden zijn. Het ging zo ontzettend hard en was daardoor erg zwaar", zei Velzeboer bij de NOS.

"Ik kon niet doen wat ik wilde, maar kijk goed terug op deze race. Ik zie dat als ik zo doorga en met hard werken ik in de toekomst wel om de medailles kan strijden."