Nederlandse dressuurruiters dankzij 5e plaats op WK naar Olympische Spelen

7 augustus 2022

Getty Images
nederlandse-dressuurruiters-dankzij-3e-plaats-wk-naar-olympische-spelen-paardrijden

De Nederlandse dressuurruiters mogen meedoen aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Ze eindigden als 5e in het landenklassement van de wereldkampioenschappen dressuur in de Deense stad Herning.


Een plek bij de beste 6 volstond voor kwalificatie voor de Spelen.

Aan leiding bij begin slotdag
Nederland leidde zaterdag halverwege de competitie nog het klassement. Dat was vooral te danken aan Dinja van Liere, die met Hermes de beste score van de dag neerzette: 78,835. Het andere resultaat kwam op naam van Thamar Zweistra, die met Hexagon's Ich Weiss een score van 72,376 realiseerde.

Marieke van der Putten (71,118) en Emmelie Scholtens (74,410) konden zondag de koppositie niet verdedigen. Oranje miste onder anderen Edward Gal, die besloten heeft een jaar niet aan wedstrijden deel te nemen. Hans Peter Minderhoud is ook van de partij. Het Deense team werd wereldkampioen. Groot-Brittannië pakte het zilver en Duitsland moest genoegen nemen met de bronzen medaille.

Individueel
Van Liere staat 3e in het individuele klassement. Dat biedt perspectief voor de Grand Prix Special, die maandag wordt verreden. De afsluitende kür op muziek staat voor woensdag op het programma. Daar mogen de beste 15 combinaties van de Grand Prix Special aan meedoen.