Giro d’Italia etappe 17: op één na laatste kans voor vlugge sprinters op dagsucces

24 mei 2023

Pro Shots
Giro d'Italia 2023 Etappe Rit 17 Info Hoe Laat Start Finish Plaats Hoe

De Giro d'Italia 2023 is op deze woensdag alweer toe aan rit nummer 17! Voor de sprinters in het peloton is de etappe van deze dag 1 van de 2 laatste kansen om dagsucces te pakken. Scroll gauw verder voor alle ins & outs voor etappe 17!


Lees ook: Remco Evenepoel na afstappen Giro! 'Ik kreeg veel valse en negatieve commentaren'

De rit start in het stadje Pergine Valsugana, in de regio Trentino-Zuid-Tirol. De start is officieel om 12.50 uur en 197 kilometer verder is de finish - rond 17.10 uur - in Caorle.

Het is voor het eerst in de historie van de Ronde van Italië dat Caorle, gelegen aan de Adriatische kust, dé stad is waar de meet ligt. De rit is grotendeels vlak, met alleen in de beginfase een stukje bergaf.

Kanshebbers ritzege Giro
Ofwel... volop kansen voor de (massa)sprinters! Toppers Mads Pedersen en Kaden Groves (ziekte) doen al niet meer mee. Voor veteraan Mark Cavendish (foto) is het zijn laatste kans op dagsucces ooit in een Giro: de Brit kondigde op de rustdag zijn afscheid als prof aan.

Andere snelheidstrappers om in de gaten te houden, zijn eerdere ritwinnaars Pascal Ackermann en Jonathan Milan. Ook hopen Fernando Gaviria, Marius Mayrhofer, Alberto Dainese, Michael Matthews, Vincenzo Albanese, Stefano Oldani, Simone Consonni, Arne Marit en Niccolò Bonifazio op een ontsnappings- en dus een winkans.