Fortuna Sittard in slechte wedstrijd tegen Heerenveen wel naar eerste 3 punten van 2023

Eimert Pruis • 23:04, 25-01-2023 / Laatste Update: 21:35, 11-12-2023

Fortuna Sittard heeft zijn 1e overwinning sinds de jaarwisseling geboekt. De nummer 13 van de Eredivisie versloeg in een matig duel sc Heerenveen met 2-0.

Heerenveen kreeg vlak voor de wedstrijd een domper te verduren. Oranje-international Andries Noppert haakte tijdens de warming-up af met een bovenbeenblessure en werd vervangen door Xavier Mous. Voor de reservekeeper was het zijn eerste competitieduel sinds februari vorig jaar.

Mous kan ook keepen

Mous liet in de 1e helft zien dat hij het keepen nog niet is verleerd. De doelman stopte in de 25e minuut een stuiterend schot van Fortuna-debutant Kristijan Bistrovic, waarna hij even later Burak Yilmaz en Embaló dwarsboomde. Aan de andere kant van het veld tikte Ivor Pandur een schot van Heerenveen-aanvaller Antoine Colassin over de lat.

Doelpunten

Fortuna opende na een klein uur de score via Embaló. De aanvaller kopte een fraaie voorzet van Burak Yilmaz achter Mous (1-0). Invaller Sydney van Hooijdonk trok de stand met een van zijn eerste balcontacten bijna weer gelijk, maar Pandur redde knap op zijn inzet. De keeper zag even later Pelle van Amersfoort uit de draai naast schieten. Yilmaz maakte in de laatste seconden van de blessuretijd de 2-0 vanaf de strafschopstip, nadat hij zelf was neergelegd door Mous.