Ilkay Gündogan zet Duitsers op scherp voor openingswedstrijd EK: 'Schotland niet onderschatten'
Ilkay Gündogan. © Getty Images

Ilkay Gündogan zet Duitsers op scherp voor openingswedstrijd EK: 'Schotland niet onderschatten'

09:18, 14-06-2024 / Laatste Update: 09:23, 14-06-2024

Het EK begint vrijdagavond met de openingswedstrijd tussen gastland Duitsland en Schotland. Na enkele teleurstellende eindrondes op rij willen de Duitsers op eigen terrein weer leveren. Zo ook aanvoerder Ilkay Gündogan. De middenvelder wil goed van start gaat, maar weet dat de Schotten een taaie tegenstander zullen zijn.

"Ik ken veel Schotse spelers uit de Premier League. Ze spelen op het hoogste niveau en hebben een heel ervaren as van het elftal", sprak de 33-jarige voetballer van FC Barcelona voorafgaand aan het toernooi. Gündogan speelde 188 wedstrijden voor Manchester City in de Premier League. "Schotland zal heel moeilijk te verslaan zijn en we moeten ze zeker niet onderschatten."

Succesvol toernooi

Toch heeft Gündogan vertrouwen in Duitsland. "Als wij ons potentieel kunnen benutten, ben ik zelfverzekerd genoeg om te zeggen dat we de wedstrijd moeten winnen. Dat is het absolute doel is", benadrukte de aanvoerder, die al weet wie er om hem heen staan tijdens de openingswedstrijd tegen Schotland. Julian Nagelsmann deelde op donderdag alvast de opstelling voor het duel.

Gündogan gaat zich opmaken voor zijn 78ste interland. 'Als aanvoerder van een thuistoernooi mijn eigen nationale team het veld op begeleiden. Alleen de gedachte daaraan bezorgt mij al kippenvel', schreef Gündogan, die niet de makkelijkste route bewandelde in zijn carrière, naar het Duitse publiek. 'Het maakt mij des te trotser om Duitsland als eerste aanvoerder met een migratieachtergrond op een groot toernooi het veld op te leiden.'

Alles over Duitsland op het EK voetbal

Bekijk op onze speciale EK-pagina al het laatste nieuws rond Duitsland, het Nederlands elftal en andere landen. Check verder ook alle selecties, groepsindelingen en de wedstrijden.