Knuffelen na een gewonnen etappe? De UCI wil het gaan verbieden

3 maart 2021

ANP
UCI knuffelen

Wereldwielerbond UCI wil renners verbieden om in elkaars armen te vallen na een overwinning. Dat zegt Professor Xavier Bigard, medisch directeur van de UCI, volgens Het Laatste Nieuws.


"Er is nu al een verbod voor renners om elkaar op het podium te omhelzen of aan te raken. Het gezond verstand zegt dat renners ook voorbij de finishlijn beter hetzelfde gedrag kunnen vertonen, zelfs al hebben ze net de wedstrijd gewonnen", zo klinkt het.

Coronaprotocool
Na de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne, waarbij de winnaars Ballerini en Pedersen in de armen van hun ploegmaats vielen, vroeg Belgian Cycling zich al of het niet beter zou zijn als renners elkaar niet meer zouden knuffelen. Nu wil de UCI dat ook met zoveel woorden neerschrijven in haar coronaprotocol.

“Ik zal daarover snel overleggen met UCI-voorzitter Lappartient”, aldus Bigard. “Misschien is dat knuffelen geen groot risico, maar het is ook geen goed voorbeeld voor de rest van de samenleving.” Hij voegt er wel aan toe dat er geen straffen volgen voor wie het eventuele verbod overtreedt.