Miguel Ángel López keert terug op het oude nest

15 oktober 2021

REUTERS

Miguel Ángel López keert na 1 jaar afwezigheid weer terug bij Astana. Dit jaar reed de Colombiaan voor Movistar, van 2015 tot en met 2020 reed hij dus ook al voor Astana. Bij Movistar werd zijn contract niet verlengd door een merkwaardige gebeurtenis in de Vuelta.


López stevende tijdens de laatste dagen van de Vuelta af op een podiumplaats. In de 20e etappe verloor hij de aansluiting met zijn rivalen, waardoor die podiumplek uit zicht verdween. Hij was daar zó teleurgesteld over, dat hij zijn fiets aan de kant zette!

López weigerde verder te gaan, omdat hij de steun van zijn ploeggenoten miste. Zij waren druk bezig met de 2e plaats van Enic Mas.

In 2018 werd hij in zowel de Giro als de Vuelta derde. In 2020 won hij in dienst van Astana een rit in de Tour de France. 

"Terugkomen bij Astana voelt als een terugkeer naar huis. In de wereld van het professionele wielrennen moet een renner die zich wil blijven verbeteren soms iets veranderen in zijn carrière, om nieuwe ervaringen op te doen. Soms is het een goede stap, soms niet. Het belangrijkste is dat ik thuiskom bij mijn team, het team dat me zoveel heeft gegeven", aldus López.