Robert Gesink heeft rode trui te pakken: ‘Fantastisch dat de jongens mij dit gunnen’

19 augustus 2022

ANP

Robert Gesink is de gelukkigste man op aarde. De 36-jarige Varssevelder mocht van zijn ploeggenoten als 1e finishen in de ploegentijdrit en is daardoor de leider in het algemeen klassement van de Vuelta. "Ik ben de jongens zo dankbaar", zei Gesink na afloop in het flashinterview. "Het is fantastisch dat ze me dit hebben gegund."


Toen de zege veilig was gesteld, stelde kopman Primoz Roglic voor dat Gesink als 1e de finishlijn zou passeren. "Ik heb al die jaren zo hard gewerkt voor hem. Hij wilde denk ik iets terug doen voor me. Maar de rest van deze ronde ligt de focus weer op onze kopman Roglic hoor", benadrukte Gesink.

Genieten
Gesinks rol is in de loop der jaren veranderd. In het begin van zijn carrière was hij vaak de kopman, tegenwoordig is hij een belangrijke knecht. "Ik ken mijn rol", lachte Gesink. "Maar dit is even genieten. Deze rode trui is misschien wel het hoogtepunt uit mijn loopbaan."

Lees ook: Dit was de laatste Nederlander in de rode trui in de Ronde van Spanje

Onderweg genoot Gesink vooral van de mensen langs die kant: "Ik heb genoten en ga er morgen weer van genieten", zei Gesink. "We hebben zo’n goede ploeg, met enorm sterke jongens. Super dat ze me dit gunnen."