Kamminga is nog niet fit genoeg voor WK kortebaanzwemmen na ‘kwakkelzomer’

3 november 2022

Getty Images
arno-kamminga-wk-kortebaanzwemmen-van-de-baan-na-kwakkelzomer

De WK kortebaanzwemmen komt voor zwemmer Arno Kamminga nog te vroeg. Volgende maand vindt dit evenement in Melbourne plaats, maar na een drukke periode is hij nog niet op de top van zijn kunnen. Dat besloot hij na overleg met bondscoach Mark Faber.


"Arno en ik hebben intensief gesproken met elkaar. Hij kan Melbourne het beste overslaan hebben wij besloten", noteert nu.nl. Na de 'kwakkelzomer' zoals Faber het noemde, was Kamminga zelfs na een vakantie nog niet voldoende hersteld. Faber geeft het drukke schema in het najaar van 2021 de schuld. Daarin moest hij pieken op de Olympische Spelen én moest hij ook nog eens zwemmen bij de International Swimming League, World Cups en ging hij naar de EK en WK.

WK kortebaanzwemmen
De WK kortebaanzwemmen moet het dus doen zonder Nederlands sterzwemmen Kamminga maar zal toch op 13 december van start gaan. Nederlandse deelnemers doen alleen mee aan de individuele nummers die ook bij de Olympische Spelen op het programma staan. De 50 meter rugslag, 50 meter schoolslag, de 50 meter vlinderslag en de 100 meter wisselslag zal dus geen Nederlander aan mee doen.