Max Verstappen pakt met Red Bull de constructeurstitel in Japan: ‘Het was een ongelofelijk weekend’

24 september 2023

AP

Red Bull Racing heeft de constructeurstitel in de Formule 1 te pakken! Dat heeft het team voornamelijk aan Max Verstappen te danken, die bij de Grand Prix van Japan weer fenomenaal was. De Nederlander reageert na die race bij Viaplay op zijn zege en die van Red Bull: "Ik ben trots op iedereen, hier op de baan en in de fabriek."


Verstappen won namelijk in Japan, waardoor Red Bull de titel pakte. Het is de 6e keer dat het team de meeste punten van allemaal pakt. "De constructeurstitel is natuurlijk altijd een belangrijk doel aan het begin van het jaar. Als team wil je dat behalen en ik ben heel blij dat het hier gelukt is." Daarmee doelt de Nederlander op motorleverancier Honda, dat gevestigd is in Japan.

Feestje
Of Verstappen, Honda en Red Bull een feestje gaan vieren? "Misschien een beetje. Het gaat straks natuurlijk ook allemaal weer door." Aangezien de volgende Grand Prix pas over 2 weken is, geloven wij wel dat ze een lekker feestje gaan bouwen. Verstappen kan bij het volgende raceweekend - in Qatar - overigens wereldkampioen worden.