35-jarige Marianne Vos plakt er gewoon nog even twee seizoenen aan vast

27 januari 2023

Getty Images

Wielrenster Marianne Vos heeft een nieuwe deal getekend bij Jumbo-Visma. Ze mag dan wel 35 jaar oud zijn, aan stoppen denkt de alleswinnaar totaal niet. Met haar nieuwe contract ligt ze vast tot eind 2025.


"Ik heb nog steeds heel veel plezier in het fietsen", zegt Vos. "Ik geniet van het samen koersen en het strijden voor de winst als team. Het vrouwenwielrennen is de laatste jaren dermate sterk geprofessionaliseerd dat ik nog steeds nieuwe uitdagingen ontdek."

Lees ook: WK veldrijden: Marianne Vos kan titel niet verdedigen in Hoogerheide

De ploeg zelf is ook blij met Vos' contractverlenging. Sporttechnisch manager Rutger Tijssen: Marianne heeft een staat van dienst waar je u tegen zegt. Haar palmares is al enorm, maar nog altijd schrijft ze nieuwe overwinningen op haar naam. We hebben er vertrouwen in dat dat ook in de komende jaren zo gaat zijn. Marianne vervult daarnaast de rol van mentor voor de jonge rensters", aldus Tijssen.

"Niet door hen te zeggen wat ze wel of niet moeten doen, maar door het learning by example-principe. De nieuwkomers leren veel van de wijze waarop zij zich voorbereidt, communiceert, samenwerkt en omgaat met de tegenslagen waarmee je te maken kunt krijgen als topsporter. Ook daarin is ze voor ons van grote meerwaarde."

Regerend wereldkampioene veldrijden Vos is er sinds de oprichting van de vrouwenploeg van Jumbo-Visma (2021) bij. In 2022 won ze 2 ritten in zowel de Giro als de Tour de France Femmes. In Frankrijk pakte ze ook de groene trui.