Ellen van Dijk showt op 16 oktober voor het eerst haar regenboogtrui in een tijdrit

6 oktober 2022

Ellen van Dijk showt haar net gewonnen regenboogtrui op 16 oktober in de Chrono des Nations, een tijdrit in Frankrijk voor de specialisten. De 35-jarige Nederlandse prolongeerde vorige maand bij de WK in Australië haar wereldtitel tijdrijden. Van Dijk sluit haar seizoen volgende week zondag in Les Herbiers in Frankrijk af met de Chrono des Nations.


"Ik ga dan mijn regenboogtrui showen", schrijft Van Dijk op Twitter. "Maar eerst dit weekend de Ronde van Romandië." De 1e editie van de Ronde van Romandië voor vrouwen bestaat uit 3 etappes.

Chrono des Nations
De vrouwen rijden in de Chrono des Nations een parcours van 27,2 kilometer rond Les Herbiers. De wedstrijd voor de mannen gaat over ruim 45 kilometer. Vorig jaar werd het tijdritkampioenschap een Zwitsers feestje bij zowel de mannen als de vrouwen. Marlen Reusser werd winnares bij de vrouwen, Stefan Küng bij de mannen.

Nederlandse winnaars
Kan Ellen van Dijk zich voegen bij een select groepje Nederlanders? Landgenoten Marko Jeletich (1989), Stef Clement (2008) en Jos van Emden (2019) wonnen de prestigieuze tijdrit eerdr al eens bij de mannen. Astrid Schop is tot nu toe de enige Nederlandse winnares bij de vrouwen in 1990.