Groenewegen komt er niet aan te pas in 2e Giro-massasprint: ‘Reed achter de feiten aan’

12 mei 2021

Getty
Dylan Groenewegen.

Dylan Groenewegen finishte als 8e in de 5e etappe van de Ronde van Italië. De sprinter van Jumbo-Visma zat met zijn sprinttrein na valpartijen in het peloton niet meer in de positie om mee te sprinten voor de ritzege.


Die ging naar de Australiër Caleb Ewan van Lotto Soudal.

Foutjes
"Ik maakte in de finale een paar fouten", keek Groenewegen terug. "Daardoor reed ik achter de feiten aan." De sprinter houdt echter vertrouwen. "De vorm is wel goed en ik krijg steeds meer ritme. Die foutjes zullen er uitgaan en dan ga ik er weer voor."

Wennen aan elkaar
David Dekker beaamde dat de ploeggenoten elkaar waren kwijtgeraakt. "De finale was erg hectisch en gevaarlijk met veel rotondes, haakse bochten en valpartijen. We zaten daardoor te verspreid. Dat heeft met ervaring te maken. Het is voor Edoardo Affini en mij en anderzijds Dylan en Jos van Emden de 1e keer dat we met elkaar rijden."

Volgens ploegleider Arthur van Dongen werd de sprinttrein ontregeld bij de val van Mikel Landa op zo'n 4 kilometer van de streep. Hij houdt echter vertrouwen voor de komende sprintetappes. "We moeten ook reëel zijn. Het is de 1e keer dat ze met Dylan rijden. We hebben veel vertrouwen in Dylan. Er gaan zeker nog meer kansen komen."