Nederland presenteert selectie voor EK wielrennen in eigen land: sprintkannonnen ruim aanwezig

11 september 2023

Pro Shots
Olav-Kooij

Nederland heeft de selectie gepresenteerd voor het EK wielrennen in Drenthe van 20 tot en met 24 september. Bij de mannen zijn Olav Kooij en Marijn van den Berg de belangrijkste kandidaten voor de ereplaatsen. Bij de dames zijn dat Lorena Wiebes en Demi Vollering. Eerstgenoemde is de titelverdediger op het EK.


Bij de mannen ontbreekt titelverdediger Fabio Jakobsen, terwijl ook wereldkampioen Mathieu van der Poel de Europese titelstrijd niet meedoet. Bondscoach Koos Moerenhout denkt dat er een fors uitgedund peloton zal sprinten om de winst. "Maar er kunnen ook kleine kopgroepen ontstaan die het tot het einde volhouden", aldus de bondscoach van het Nederlandse team.

Kanshebbers
Hij ziet de meeste kans voor Olav Kooij, afgelopen week de winnaar van 4 ritten in de Ronde van Groot-Brittannië, en Marijn van den Berg, dit jaar onder meer winnaar van een rit in de Ronde van Polen. De mannen rijden hun wegrace op 24 september. De vrouwen zijn een dag eerder aan de beurt.

Volledige selectie

Wegwedstrijd mannen: Olav Kooij, Marijn van den Berg, Nils Eekhoff, Sjoerd Bax, Bauke Mollema, Mike Teunissen. Elmar Reinders en Daan Hoole.

Tijdrit mannen: Daan Hoole, Sjoerd Bax.

Mixed Team Relay: Riejanne Markus, Loes Adegeest Shirin van Anrooij, Daan Hoole, Sjoerd Bax en Jos van Emden.

Wegwedstrijd vrouwen: Lorena Wiebes, Demi Vollering, Riejanne Markus, Shirin van Anrooij, Mischa Bredewold, Loes Adegeest, Floortje Mackaij en Yara Kastelijn.

Tijdrit vrouwen:Riejanne Markus en Demi Vollering.