Dafne Schippers gaat na pauze meedoen aan FBK Games: ‘Erg veel zin in!’

11 mei 2022

Proshots
Dafne Schippers Na Pauze Mee Doen Aan FBK Games 6 Juni Hengelo

Dafne Schippers doet volgende maand mee aan de 100 meter bij de FBK Games in Hengelo. Schippers loopt dan 1 van haar 1e wedstrijden nadat zij een aantal maanden in de luwte heeft getraind. Haar laatste optreden was in augustus vorig jaar op de Olympische Spelen (zie foto) in Tokio.


De 2-voudig wereldkampioene op de 200 meter slaagde er op zowel de 200 meter als de 4x100 meter estafette niét in om een medaille te kunnen pakken. Schippers worstelde in 2021 heel het seizoen lang met haar vorm.

Veranderingen
Afgelopen oktober brak Schippers met coach Bart Bennema. Tegenwoordig wordt de kampioen begeleid door Wigert Thunnissen. "Samen met Wigert en krachttrainers heb ik hard en gedetailleerd gewerkt aan mijn herstel om langzaamaan weer wedstrijdfit te worden", aldus Schippers.

De 29-jarige atlete heeft naar eigen zeggen flinke stappen gezet. "Ik heb zin om in Hengelo aan de start te staan. Het is lekker om weer voor thuispubliek te lopen, en ik heb veel herinneringen aan de FBK Games. Dat geeft altijd wat extra's.

Topnamen naar Hengelo
Naast Schippers maken ook topatleten als Femke Bol (400 meter horden) en polsstokhoogspringer Armand Duplantis hun opwachting tijdens de Games. De FBK Games zijn in het gelijknamige stadion in Hengelo en worden op 6 juni gehouden.