Christian Horner zocht naar Toto Wolff na kampioenschap Verstappen: ‘Kon hem niet vinden’

25 januari 2022

Getty Images

De Formule 1 eindigde in 2021 op krankzinnige wijze. In de allerlaatste ronde ging Max Verstappen, nadat er een Safety Car was geweest, Lewis Hamilton voorbij voor het wereldkampioenschap. Toto Wolff en Mercedes waren woest, Christian Horner en Red Bull blij. Na afloop zocht Horner nog naar Wolff om hem een handje te geven, maar tevergeefs.


"Aan het eind van de dag zijn we een sport waar competitiviteit heerst en waar hard gevochten wordt gedurende het jaar, maar bovenal moet het respect heersen. Na dit lange seizoen vond ik het belangrijk om Toto op te zoeken na de race, maar ik kon hem niet vinden", vertelde Horner tegenover WION.

"Wel heb ik nog gesproken met Lewis en zijn vader. Zij zijn fantastische sportmannen", aldus Horner.

Feestje in Milton Keynes
Nadat Verstappen was uitgefeest in Abu Dhabi vloog hij naar Engeland, daar volgde een groots onthaal. "Het was een fantastische ontvangst van Verstappen bij de fabriek. Als jouw coureur terugkeert als wereldkampioen, maakt dat natuurlijk een heleboel los", verzekerde Horner.

"Hij is natuurlijk opgegroeid binnen Red Bull, een echt product van ons juniorenprogramma. We mochten hem zien groeien van tiener tot volwassen kerel en de manier waarop hij reed afgelopen jaar verdiende de wereldtitel."