Frédéric Vasseur wijst in situatie Verstappen/Pérez naar Mercedes: ‘Moet ze allebei pushen’

22 maart 2023

Getty Images

Red Bull lijkt ook dit jaar weer een klasse apart in de Formule 1. Het blikjesteam won de eerste 2 races en staat met 87 punten bovenaan in de constructeursstand. Toch ligt er wel gevaar op de loer, want Sergio Pérez lijkt zich niet te schikken in een rol als reservecoureur achter Max Verstappen. Frédéric Vasseur heeft advies voor zijn collega-teambaas Christian Horner.


"Stel je voor dat Pérez nu 2 races wint en Verstappen uitvalt met versnellingsbakproblemen en een gridstraf krijgt voor de eerstvolgende race. Dan staat Pérez na Monaco op 10 punten voorsprong op Verstappen", begint de teambaas van Ferrari zijn verhaal tegenover AS.

Rosberg
De Fransman Vasseur vergelijkt de situatie met die van Mercedes in 2016. Toen vochten Nico Rosberg en Lewis Hamilton om de titel. "Niemand had verwacht dat Nico die wereldbeker zou winnen, maar hij won het wel. Je moet met beide coureurs pushen en dan leidt de kampioenschapssituatie je tot het nemen van beslissingen."

Kapotte werkrelatie
De relatie tussen Verstappen en Pérez is enigszins onderkoeld sinds Monaco vorig jaar. De Mexicaan crashte toen in de kwalificatie, tot ongenoegen van de Nederlander. Op zijn beurt liet Verstappen tijdens de Grand Prix van Brazilië zijn teamgenoot niet voor, terwijl dat wel de teamorders waren.