Max Verstappen verwacht een hectisch, maar bijzonder weekend op ‘te gekke baan’ in Monaco

25 mei 2022

ANP
max-verstappen-vooruitblik-gp-monaco

Max Verstappen verwacht dat het in Monaco een "hectisch maar bijzonder weekend" gaat worden. Dat zegt de Nederlander in een voorbeschouwing op zijn website. Zondag zal de Red Bull-coureur proberen om een 4e zege op rij te behalen in de Formule 1.


"Vooral de kwalificatie is cruciaal", zo blikt Verstappen uit op zijn website. "De baan is erg old school en smal. Je hartslag schiet omhoog, dat is niet normaal! We moeten constant op de limiet rijden, maar het is een te gekke baan voor Formule 1-wagens.”

1 zege voor Verstappen in Monaco
Verstappen wist pas 1 keer de zege te pakken in Monaco, dat was vorig jaar. "Mijn racehistorie is daar nog niet zo goed, maar na mijn zege vorig jaar viel er een last van mijn schouders. Ik was heel blij om die te winnen. 'Checo' (Sergio Perez) en ik werken erg goed samen en het is heel mooi dat we aan de leiding gaan in het constructeurskampioenschap, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Er kan veel gebeuren, dat bleek wel uit vorig seizoen."

Leider in WK-stand
Verstappen name afgelopen weekend in Spanje de leiding in de WK-stand over van Charles Leclerc, terwijl Red Bull nu ook leidt in het constructeurskampioenschap. Overigens loopt het contract met Monaco als GP-circuit af en moet er voor komende seizoenen nog een nieuwe overeenkomst worden gesloten.