Victoria Verstappen over verschil met Max: ‘Hij is heel lief, ik lijk meer op Jos’

18 mei 2022

ANP

Max Verstappen vloog eerder deze week naar Nederland om de babyborrel van zus Victoria Verstappen bij te wonen. Het tekent dat de F1-wereldkampioen, ondanks zijn ramvolle agenda, moeite doet om de familiebanden warm te houden.


In Vriendin vertelt Victoria meer over haar band met de Red Bull-coureur. Ze legt uit dat door de scheiding van haar ouders, zij en Max ook gescheiden van elkaar opgroeien. Max woonde bij pa Jos Verstappen en was veel op reis om te racen. Victoria was met moeder Sophie.

"Het grappige is ook dat we nog nooit ruzie hebben gehad. Dat komt denk ik juist doordat we niet echt samen zijn opgegroeid", legt ze uit.

Volwassen
Toch ging ze regelmatig mee als Max ergens moest racen. "We gingel veel met oudere mensen om. Dan gedraag je je al snel minder kinderachtig. De meeste pubers gaan op stap, dat deden wij niet. Ik vond het leuker om te reizen en met Max samen te zijn dan met vriendinnen uit te gaan."

Vergeleken met Max vindt Victoria zichzelf opvliegender. "We hebben natuurlijk ook onze verschillen. Zo is Max een heel lief persoon. Ik ben ook best lief, maar hij kan veel meer verdragen dan ik. Dat heeft hij van mijn moeder. Ik lijkt meer op mijn vader, ben iets pittiger."

Bellen
Na F1-races bellen ze elkaar even. Dit zegt ze over het belletje na de race waarin Verstappen wereldkampioen werd: "Ik kreeg tranen in mijn ogen, het was zo mooi. Maar lang konden we niet praten. Ik zei ook dat hij maar lekker moest gaan feesten. Eindelijk kon hij genieten van zijn eerste wereldtitel."