Verstappen reageert op matige vrijdag in Turkije: ‘Werk te doen vannacht’

8 oktober 2021

EPA

Max Verstappen kreeg vrijdag maar geen grip op het gladde asfalt van Turkije. Hij reed naar P2 en P5 in de vrije trainingen op de 1e dag van het Grand Prix-weekend. "Er is werk te doen vannacht, om te zorgen dat we verbeteren. Anders ziet het er niet al te best uit."


De kansen voor Verstappen in Turkije zijn juist optimaal. Lewis Hamilton heeft een gridstraf van 10 plekken gekregen. Mocht de Brit dus op pole position kwalificeren, begint hij alsnog op P11.

"We hebben een paar andere dingen geprobeerd ten opzichte van wat we in de eerste training deden", laat Verstappen na afloop van VT2 weten via zijn eigen website. In die eerste training bedroeg het gat met Hamilton ruim 4 tienden, later op de dag dik 6 tienden. "Maar ook die eerste training was niet best, we zijn een beetje aan het kijken wat te doen."

"Het is een beetje anders hier, we hebben niet veel data van het circuit." Een probleem dat de concurrentie natuurlijk ook heeft. Toch lijken zij hun zaakjes beter op orde te hebben na de vrijdag. "We hebben een drukke avond voor de boeg om het allemaal wat beter te maken, want vandaag was niet de beste dag. De baan is nu super onder deze omstandigheden."