Oefenstage handbalsters Oranje gaat niet door vanwege coronagedoe

7 april 2021

Het coronavirus zet een streep door de 2e oefenstage van de Nederlandse handbalsters richting de Olympische Spelen van Tokio. 7 internationals zitten op dit moment in quarantaine.


Zij kunnen niet mee naar Kroatië voor een 3-landentoernooi, dat van 14 tot en met 16 april is. De internationals om wie het gaat zijn Rinka Duijndam, Kelly Dulfer, Merel Freriks, Laura van der Heijden, Yara ten Holte, Inger Smits en Danick Snelder.

Probleem
De eerste 6 spelen bij Borussia Dortmund, de koploper in de Duitse Bundesliga. Snelder staat onder contract bij SG BBM Bietigheim, de nummer 2. Na de wedstrijd tussen deze ploegen eind maart werd een speelster van Bietigheim positief getest op Covid-19, waarna volgens protocol beide teams voor 14 dagen in quarantaine moesten.

Op 14 april krijgen alle speelsters nogmaals een test. Bij een tussentijdse test had Van der Heijden als enige speelster van Dortmund het virus. Bondscoach Emmanuel Mayonnade van Oranje heeft 5 vervangsters opgeroepen die meegaan naar Kroatië.

Zij krijgen de kans
Tamara Haggerty, Harma van Kreij, Anouk Nieuwenweg, Claudia Rompen en Maxime Struijs vervangen de 7 internationals die nu nog in quarantaine zitten. De quarantaine-zitters kunnen mogelijk na het toernooi in Kroatië aansluiten bij de groep tijdens de trainingen op Papendal.

Oranje is de regerend wereldkampioen en speelt in Porec op 14 april tegen het thuisland. Een dag later wacht Brazilië.