Alistair Overeem over Rico Verhoeven: ‘Hij is anders dan kickboksers van 10 jaar terug’

1 oktober 2021

Mede door Rico Verhoeven is het kickboksen een andere sport geworden, vond Alistair Overeem. De 41-jarige knokker neemt het op 23 oktober tijdens GLORY: Collision 3 in de GelreDome in Arnhem op tegen Rico Verhoeven. Volgens Overeem is Verhoeven het perfecte voorbeeld van het veranderde kickboksen.


Lees ook: 'Overeem waarschuwt Verhoeven, die hij 'makkelijk pakt bij een straatgevecht''

Tegen MMAJunkie zei Overeem, die in 2013 al eens met Verhoeven sparde, te weten hoe hij het gevecht aan zal pakken. "Huiswerk doen!", lachte Overeem. "Hij (Verhoeven) heeft veel gevechten gedraaid dus er valt genoeg te analyseren. De komende tijd kijk ik dan ook veel video's."

Winnende reeks Verhoeven
Verhoeven won liefst 14 (!) keer op een rij en is de te kloppen man. Zo versloeg hij Badr Hari 2 keer, won hij van Hesdy Gerges, Jamal Ben Saddik en legende Gökhan Saki. Mocht Overeem, voormalig K1-, DREAM- en Strikeforce-kampioen, Verhoeven verslaan dan betekent dat de kers op zijn spreekwoordelijke vechters-taart.

"Rico is een andere vechter dan dat hij 8 jaar geleden was", memoreerde Overeem aan hun sparsessies. "Hij kan een gevecht sturen, werkt met een plan. Verhoeven wordt elk gevecht beter, dus het wordt sowieso niet makkelijk."