🎥 | Zelden gezien: scheids stopt partij van ‘luie kickboksers’ die te passief vechten

29 november 2021

Vanwege de coronapandemie konden er maandenlang geen kickbokswedstrijden gehouden worden met publiek in het wereldberoemde Lumpinee Stadium in het Thaise Bangkok. Toen dit het voorbije weekend wel weer het geval was, maakten meerdere knokkers kennis met de nieuw ingevoerde regels. Voor kickboksers Ratchadet en Ponprom liep dat uit op een fikse teleurstelling.


In Thailand is het tegenwoordig het geval dat, zodra het startsein gegeven wordt, de vechters aan moéten vallen. Passief knokken mag niet meer. Dat laatste was alleen nog niet bekend bij Ratchadet en Ponprom.

Scheids diskwalificeert luie kickboksers
Diep in hun gevecht besloten de beide kemphanen het ietsjes rustiger aan te doen. Alleen... volgens de regels mag dat niet meer. De scheidsrechter waarschuwde hen meerdere keren, maar kon niet anders doen dan hen diskwalificeren nadat zij - na de zoveelste waarschuwing - opnieuw weinig deden.

De arbiter van dienst stopte de wedstrijd en pakte de microfoon. Hierin legde hij de aanwezigen uit waarom hij zijn besluit maakte. Ratchadet en Ponprom bleven verbaasd achter in de ring. Hadden ze maar beter hun best gedaan...

Zie ook: 'Thaise kickbokser krijgt tegenstander keihard KO met knietje op het lichaam'