FC Emmen mag blijven hopen op nog een jaar Eredivisie

Bart van der Wijst • 23:52, 03-06-2023 / Laatste Update: 09:58, 12-12-2023

FC Emmen is een stap dichterbij handhaving in de Eredivisie. De nummer 16 van het afgelopen seizoen rekende in de halve finales van de play-offs om promotie/degradatie af met NAC. Na de 2-1-overwinning in Breda volgde in Emmen opnieuw een zege: 2-0.

In Breda scoorde NAC op het nippertje nog een treffer, waardoor er in Emmen nog alles om voor te spelen was. De bezoekers scoorden ook wel via Ezechiel Banzuzi, alleen daarvoor stond iemand van NAC buitenspel.

Finale

Na rust was Emmen veel sterker en na veel mislukte pogingen viel na een uur de bevrijdende 1-0: Richairo Zivkovic pegelde de bal in de kruising. Doordat de 2-0 uitbleef, had NAC nog een klein beetje hoop. Maar verder dan wat speldenprikjes kwamen zij niet. Jasin-Amin Assehnoun maakte aan alle Bredase dromen een einde door in de 94e minuut de 2-0 binnen te krullen.

Dus mag Emmen zich melden in de finales van de play-offs. In dit overzicht vind je wanneer ze tegen Almere City FC spelen.