Noppert is in zijn nopjes na week bij Oranje: ‘Meneer Van Gaal is een fantastische man’

26 september 2022

Pro Shots

Hoewel hij geen speeltijd kreeg, kijkt Andries Noppert toch terug op een fantastische tijd bij het Nederlands elftal voor de Nations League-duels met Polen en België. Hij was vooral te spreken over zijn concurrent Remko Pasveer en bondscoach Louis van Gaal.


De bondscoach riep Noppert op in de zoektocht naar een potentiele penaltykiller en vanwege zijn uitstekende vorm bij SC Heerenveen. Hij genoot van het hoge niveau op de trainingen. "Het niveau is veel hoger, dus je moet kijken of je mee kunt in het tempo. Het verbaasde me niets. Maar er is ook ruimte voor verbetering. Het is een mooie krachtmeting", zei hij tegen Omrop Fryslân.

Lees ook: Louis van Gaal stelt Remko Pasveer gerust: ‘Hij gaat denk ik wel mee ja’

Pasveer
Noppert zag dat Pasveer zich uitstekend staande hield tijdens zijn debuut tegen Polen en later tegen België. De keeper van Heerenveen maakt zich geen illusies over zijn kansen richting het WK. "Remco staat nu op goal en volgens mij is dat niet meer dan verdiend. Dat is voor mij geen verrassing. Ik mag blij zijn dat ik erbij zat en dat ik een week meetrainde."

De geboren Fries stond tijdens deze week ook voor het eerst oog in oog met bondscoach Van Gaal en dat liet een diepe indruk op hem achter. "Ik vind het een fantastische man. Hij is eerlijk en oprecht. Ik denk dat er niet veel trainers zijn die mensen juist weten te kietelen. Onder hem is ook nog niet verloren en dat zegt volgens mij genoeg."