Politie heeft het druk ondanks lege Kuip: 64 aanhoudingen tijdens de Klassieker

19 december 2021

ANP

De 191e Klassieker werd zondagmiddag afgewerkt in een lege Kuip vanwege de geldende coronamaatregelen. Maar toch had de politie het behoorlijk druk, er waren namelijk honderden mensen afgekomen op het stadion van Feyenoord om hun favoriete aan te moedigen voor de wedstrijd tegen Ajax.


Voorafgaand aan de wedstrijd werden 64 aanhoudingen verricht door de politie. 'Supporters' werden aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk, belediging en openlijk geweld. De meeste mensen gingen naar huis met een boete, een enkeling moet zich binnenkort melden bij de rechter.

Waterkanon en ME bekogeld
Het parkeerplein voor de Kuip werd leeg geveegd toen de politie een waterkanon inzette. Maar daarmee was het niet gedaan met de onrust. De chaos verplaatste zich naar een benzinestation in de buurt van de Kuip waar supporters de confrontatie zochten met de ME. Zij werden bekogeld door onruststokers. Tegen het einde van de wedstrijd was alles weer normaal rond het stadion.

Burgemeester Aboutaleb was boos op de fans. "En met mij vele Rotterdammers. Het geweld en het vuurwerk buiten de Kuip slaat werkelijk alles. Zo moedig je je club niet aan. Je zet de stad en de club wederom in negatief daglicht", sprak hij tegenover het AD.