🎥 | Royston Drenthe helpt zwerver aan boodschappen: ‘Mocht hem geen geld geven’

16 januari 2021

Voetballer Royston Drenthe is nog maar pas in Spanje maar heeft zich nu al van zijn beste kanten laten zien. De 33-jarige, die kort na aankomst bij Racing Murcia bekritiseerd werd vanwege zijn omvang, is volop in training en verrichte op straat een goede daad.


Of nou ja, op straat... eerder naar aanleiding van een voorval in de supermarkt. Drenthe legde op Instagram uit hoe hij voor zich zag hoe een zwerver in de supermarkt te weinig geld bij zich had om de boodschappen te kunnen kopen die hij wilde.

Mooi gebaar
Drenthe bood de man vervolgens geld maar dat wilde de supermarktmedewerkers niet hebben. Hierna zocht Drenthe buiten naar de man en overhandigde hem alsnog zijn boodschappen. Die Drenthe dus voor hem had gekocht. De man in kwestie was superblij, maar vroeg zich af of Drenthe het meende.

"Ik meen het", zei de voetballer, die de vraag kreeg of hij er iets voor terug moest hebben. "De nada, vriend. Het is voor jou. Ik heb het voor jou gekocht en ik hoef er niks voor terug, da's niet nodig. Dit is ook voor jou. Je krijgt dit ervoor terug. Wel voor Murcia zijn he?"

Leip momentje
In zijn story legde hij alles uit. "Hij had maar 20 cent bij. Hij vroeg of ik hem bij kon schieten, maar dat mocht niet van de mensen. Hij mocht niks aannemen en moest eruit. Maak je niet druk, zei ik. Dus dat deed ik. Leip momentje, wel."