Leverkusen krijgt stevige tik in slotfase, Union Berlin mag dromen van Champions League

15 januari 2021

Pool via REUTERS

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz en Daley Sinkgraven is er voor de 4e Bundesliga-wedstrijd op rij niet in geslaagd om te winnen. De uitwedstrijd tegen Union Berlin leek vrijdagvond lang af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar in de slotfase kreeg Leverkusen nog een stevige tik om de oren via Christian Teuchert: 1-0.


Voor het duel met Bayern München (op 19 december) stond Bayer Leverkusen nog 1e in de Bundesliga, maar die koppositie is ver weg na een 1-2 nederlaag tegen Bayern, een 2-1 nederlaag tegen Eintracht Frankfurt, een 1-1 gelijkspel tegen Werder Bremen en nu dus wederom een domper voor Bosz en consorten.

Nederlanders
Bayer Leverkusen begon nog zonder aanwinst Timothy Fosu-Mensah aan het duel in Berlijn, waar Daley Sinkgraven (Bayer Leverkusen) en Sheraldo Becker (Union Berlin) wel aan de aftrap verschenen. Becker, voormalig speler van ADO Den Haag en PEC Zwolle, moest het duel echter al vroeg staken. Na ruim 20 minuten verstapte hij zich en moest zich laten wisselen.

Absolute slotfase
Vanaf de zijkant zag hij toe hoe beide clubs niet tot scoren kwamen. Pas in de absolute slotfase viel toch nog de enige goal van de wedstrijd. Teuchert ging in minuut 88 op doelman Lukas Hradecky af en schoot de bal via de Finse doelman tegen de touwen. Teuchert bezorgde Union Berlin daarmee een 1-0 zege, waardoor het nu op 28 punten na 16 wedstrijden komt. Goed voor een 4e (!) plek in de Bundesliga, 1 punt achter nummer 3 Bayer Leverkusen.