📸 | Ex-wielrenster geweigerd als ploegleidster na ‘ongepaste’ foto’s

24 januari 2021

Tara Gins hing vorig jaar haar fiets aan de wilgen en wilde dit jaar ergens aan de slag gaan als ploegleidster. De 30-jarige ex-wielrenster is echter geweigerd na een fotoshoot uit het verleden.


"Ik had een mondelinge afspraak om bij een ploeg te beginnen. Ik keek daar enorm naar uit. Het is wat ik graag doe. Ik wil bijleren en in de volgwagen zitten", schrijft een boze Gins in haar Instagram-story.

Hokjes
Ze gaat verder: "Maar nu heeft blijkbaar iemand een probleem gemaakt van een foto in een boekje van mij. Ik vind het nu niet erg meer dat de overeenkomst werd afgeblazen. Het is beter zo. Ik wil niet samenwerken met mensen die mijn capaciteiten niet zien en enkel met de kudde meelopen. In het wielrennen wordt nog te veel in hokjes gedacht op alle vlakken. Dat is jammer."

Seksueel misbruik
Daarna kwam Gins nog met een getuigenis. "Ik heb in al die jaren dat ik gekoerst heb zoveel negatieve zaken meegemaakt met teams, ploegleiders en renners. Ik ben letterlijk aangerand geweest. Een mecanieker kroop ooit bij mij in de douche na training. Ik ben gekust door stafleden zonder dat ik dat wou. Ik moest die mensen van mij weg duwen. Ik kreeg ongepaste opmerkingen van een ploegleider die zei dat ik er geil uitzag. Ik ben tegen al die zaken ingegaan en heb alles van mij afgeduwd. Ik heb alles op mijn eigen manier geprobeerd op te lossen. Net dat maakt dat ik het nu nog frustrerender vind dat mijn kansen nu worden ontnomen door - sorry om het zo te zeggen - eikels die dubbele standaarden hanteren. Ik ben gestopt met koersen en wil verder mijn ding doen en kansen krijgen. Helaas kan je als man iets meer in het wereldje."