Parkoers Milaan-San Remo aangepast door aardverschuiving bij beklimming

18 februari 2021

BELGA

De wielrenners zullen dit jaar in Milaan-San Remo een licht gewijzigd parcours volgen: de Turchino-pas (geblokkeerd door een aardverschuiving) wordt vervangen door de Colle di Giovo, zonder dat de hoogte van het traditionele parcours substantieel wijzigt.


Na de afdaling naar Albisola volgt de route de Via Aurelia. Daarna krijgen we de (bekende) Capi, Cipressa en Poggio, voordat de klassieke finish op de Via Roma volgt. De totale afstand van de race op zaterdag 20 maart is 299 kilometer.

Poggio
Na de beklimming van de Cipressa (5,6 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,1 procent) wacht de renners een zeer snelle en uitdagende afdaling. Op 9 kilometer van de finish begint de beklimming van de Poggio (3,7 km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van minder dan 4 procent).

Zeer technische afdaling
Op de klim is de weg iets smaller, met 4 haarspeldbochten in de 1e 2 kilometer. De asfaltafdaling die volgt is zeer technisch, op sommige plaatsen smal en wordt gekenmerkt door een opeenvolging van haarspeldbochten, kronkels en bochten tot aan de splitsing. Het laatste deel van de afdaling voert door de stad San Remo. De laatste bocht, die leidt naar het rechte stuk, ligt op 750 meter van de finishlijn.