Topsprinter Büchli maakt rentree op de baan als duurrenner tijdens UCI Track Champions League

5 november 2022

Getty Images

Matthijs Büchli is over een week toch weer te bewonderen op de baan. De Nederlander reist namelijk af naar de 1e manche van de UCI Track Champions League. Opvallend detail is dat hij niet als sprinter maar als duurrenner aan de start staat.


Vorig jaar besloot de viervoudig wereldkampioen sprint nog om het baanwielrennen vaarwel te zeggen. Hij lijkt nu op die woorden terug te komen. Zelf geeft Büchli aan dat deze wedstrijd goed past in zijn proces om een volwaardig wegrenner te worden. "Ik kijk er naar uit om mijzelf verder om te vormen naar een duurrenner. Het zou daarom een mooie uitdaging zijn om zowel een wereldtitel op het sprintonderdeel áls op een duuronderdeel te hebben."

UCI Track Champions League
De prestigieuze baancompetitie gaat op zaterdag 12 november van start in het Velòdrom Illes Balears op Mallorca en zal de weken erna Berlijn, Parijs en London aandoen. Tijdens de UCI Track Champions League nemen diverse wereldtoppers het tegen elkaar op in een 4 weken durende competitie.

De resultaten van deze 4 weken worden aan het einde bij elkaar opgeteld, waardoor er 4 nieuwe kampioenen gekroond zullen worden. Dit zijn de sprint én duurkampioen bij zowel de vrouwen als de mannen.