Lewis Hamilton over z’n actie in Qatar: ‘Ik ga dit doen, of ze me nu in de gevangenis gooien of niet’

20 april 2023

Pro Shots

Lewis Hamilton had er alles voor over om met een regenbooghelm in Qatar te rijden. De Formule 1-coureur wilde daarmee opkomen voor de vrouwenrechten en de LHBTIQ+-community. In een video van Mercedes zegt hij over die regenbooghelm: "Ik ga dit doen, of ze me nu in de gevangenis gooien of niet. Het kan me niet schelen wat ze gaan doen. Ik ga staan voor iets waar ik in geloof, zelfs als het mijn dood wordt."


De Britse coureur van Mercedes - die 7 keer wereldkampioen is geworden in de Formule 1 - wilde het gesprek aanwakkeren in het land. "Ik wilde de discussie in Qatar op gang brengen. Om degenen die aan de macht zijn op scherp te zetten en het gevoel te geven dat ze gesprekken moeten voeren over verandering. Ik denk dat het meer gesprekken op gang heeft gebracht, maar we hebben nog een lange weg te gaan."

Hamilton is duidelijk over de onderwerpen (en de aanpak van Qatar): "Ik vind het verbijsterend dat we in een tijd leven waarin er nog zoveel landen zijn waar mensenrechten met voeten worden getreden, in het Midden-Oosten met name op het gebied van vrouwenrechten en LHBTIQ+."