Ocon sloeg pitstop over: ‘Leuk om de monteurs een middagje vrij te geven’

10 oktober 2021

Formule 1-coureur Esteban Ocon heeft zijn monteurs van het Alpine-team een onverwachte vrije dag bezorgd in de Grote Prijs van Turkije. Op het natte asfalt van Istanbul Park bleef Ocon de hele race doorrijden op één set banden. "Het was leuk om de jongens een middagje vrij te geven", zei de Fransman met een knipoog.


Alle coureurs reden in Istanbul op intermediates, de banden die qua profiel tussen slicks en regenbanden in zitten. Ocon wist zijn banden vrijwel de hele race in goede staat te houden. Alle andere coureurs maakten halverwege de race of in de slotfase een pitsstop om nieuwe banden te halen, maar de 25-jarige Ocon bleef 58 rondes lang buiten. Het leverde hem als beloning 1 punt voor het WK op, want hij eindigde op vrijwel versleten banden als 10e.

"Het was een goede keuze om een risico te nemen door op één set banden te blijven rijden. Dat zie je niet vaak. Ik wist van vorig jaar dat dit mogelijk was. Het was lastig, maar de banden hebben het gehouden en we kregen daar een kleine beloning voor." Het profiel op de banden van Ocon was wel vrijwel verdwenen. Zo zat op de rechtervoorband een grote ‘blaar’, een gat in het rubber door de slijtage.