Geen Nederlandse toppers naar EK BMX in Dessel: ‘De baan is niet veilig’

27 juni 2022

ANP

Dat is ook wat... de beste BMX'ers van ons land doen op 9 juli niét mee aan het EK in het Belgische Dessel omdat de baan te onveilig zou zijn. Bondscoach Martijn Jaspers ontdekte dat tijdens een en nu heeft de Nederlandse wielerbond KNWU besloten om géén BMX'ers van 15 jaar en ouder naar het EK te sturen.


In een verklaring zei de KNWU dat het bij de Europese wielerbond al heeft aangegeven wat er zoal mankeert aan de baan in Dessel. "Het antwoord dat we hebben ontvangen geeft ons niet het vertrouwen dat de door ons aangegeven problemen zodanig worden opgelost dat de wedstrijden op een veilige manier op een topniveau kunnen worden verreden", gaf Henk van Beusekom van de KNWU toe.

"Wij hebben onze verzekeringsmaatschappij gevraagd in hoeverre wij aansprakelijk gesteld zouden kunnen worden voor ongevallen tijdens een wedstrijd op een baan in het buitenland”, ging Van Beusekom verder.

Lagere snelheden bij de jeugd
"Zij gaven ons te kennen dat wij aansprakelijk gesteld kunnen worden als wij sporters inschrijven voor een evenement waarover wij zelf twijfels hebben bij het veilig kunnen verrijden van de wedstrijd. Dit alles bij elkaar heeft ons doen besluiten om alle renners van 15 jaar en ouder van de deelnemerslijst te halen. Rijders jonger dan 15 jaar zijn wel verzekerd omdat ze lagere snelheden halen."

Geen Nederlandse inbreng op het EK. Het WK BMX daarentegen wordt van 29 tot en met 31 juli in het Franse Nantes verreden.