Lidewij Welten over hockeyvrouwen: ‘Niemand kan ons stoppen’

31 juli 2021

Lekkere teksten van Lidewij Welten tegenover de Telegraaf: de spits van Den Bosch benadrukt dat de hockeyvrouwen momenteel op de toppen van hun kunnen presteren. En dus durft ze dit wel te zeggen: "Als we zo spelen kan niemand ons stoppen".


Lidewij moest een race tegen de klok afleggen om van een hamstringblessure te herstellen. Dat lukte, waarna ze kon beginnen aan haar 4e Olympische Spelen. Tegen Duitsland was ze zaterdag een belangrijke schakel: ze leverde een goal en 1 assist.

De oude Welten
De 31-jarige Valkenswaardse staat op 222 (!) interlands en meent dat ze bijna weer 'de oude' Welten is. "Mensen van buitenaf zijn snel kritisch, je moet gelijk weer top zijn. Maar ik had me zelf de poulefase gegund om erin te komen. Het is ook niet gek, na een zware hamstringblessure."

Groeien
En wat kunnen we verwachten van 'de oude' Welten? Dit: "De Lidewij die over het veld raast, af en toe boos kijkt, schreeuwt, beuken uitdeelt. En scoort." Ze voelt dat niet alleen zij, maar het hele team lekker in het toernooi zit. "Je ziet dat wij ook als team in het toernooi groeien. Dat is wat je wil op zo’n toernooi."