🎥 | Tanzaniaanse boksers draaien hilarische partij: ‘Hoe kan dit profniveau zijn?’

19 augustus 2022

Een bokspartij tussen de Tanzaniaanse knokkers Boniface Chabuda en Samson Itimaya liet bij veel boksliefhebbers de wenkbrauwen fronzen. Debutant Chabuda won de partij in Bagamoyo, al vroeg men zich op sociale media vooral af 'hoe'.


In de 2e ronde greep Chabuda de zege door Itimaya op TKO te verslaan. Op beelden is echter te zien hoe Itimaya nauwelijks geraakt wordt en slechts zomaar voorover lijkt te vallen. De scheidsrechter van dienst had genoeg gezien en wuifde het gevecht tussen de zwaargewichten ten einde.

De partij leverde hilarische reacties op op sociale media. "Match fixing!", schreef iemand. "Dit is nep!", plaatste een andere gebruiker. "Hoe is dit niveau professioneel te noemen?", schreef een ander.

Niveau
Itimaya wacht nog altijd op zijn 1e overwinning in de ring. De knokker (0-6) maakte in 2016 zijn debuut en vocht tot zover alleen nog maar in eigen land. Nog niet met het meeste succes. De partijen tegen Kaminja Ramadhan (2016), Shaban Hamadi Jongo (2017, plus rematch in 2018), Victor Mashaka (2019), Lugano Mwaikambo (2022) en deze met Chabuda gingen op eigen grondgebied allemaal verloren.