Modestas Bukauskas verdedigt tegenstander en omstreden traptechniek: ‘Niks mis mee’

6 september 2021

Volgens Modestas Bukauskas was er niks mis met de trap die Khalil Rountree hem gaf tijdens UFC Fight Night 191 van afgelopen weekend. De 27-jarige Litouwer schreeuwde het uit nadat zijn 4 jaar oudere opponent bewust zijn kniebanden doormidden leek te trappen. Rountree won, maar de traptechniek zorgde voor veel ophef in de MMA-wereld.


Met een harde (zij)trap vond Rountree de linkerknie van Bukauskas. Omdat deze techniek zoveel cruciale en zeer heftige schade aan banden en meniscussen kan veroorzaken, ligt de move dan ook zwaar onder vuur. Recent nog moest UFC'er Darren Till een operatie ondergaan nadat hij een soortgelijke trap kreeg van Robert Whittaker. Check hier hoe deze omstreden traptechniek eruitziet (lees door na de video):

Geen gezeik
Daar waar Bukauskas behoorlijk veel pijn had, klaagde hij niet. Sterker nog: hij nam het voor Rountree op. Middels een post op Twitter gaf hij aan dat hij 'de trap maar beter moest verdedigen'.

"Geef mijn tegenstander (Rountree) rust. Er was niks mis met zijn trap. Het was mijn taak om dat tegen te houden en dat heb ik niet gedaan. Laat de man genieten van zijn overwinning." Toch was niet iedereen te spreken over Rountree's actie.

Kritiek
"Het is waarschijnlijk geen populaire mening, maar ik vind dat dit verboden moet worden", schreef iemand op social media. "Dit hoort niet mensen!", schreef een ander. Wat vinden jullie?