Van pizzabezorger naar UFC-vechter: Rico Verhoeven steunt aanstormend MMA-talent
Bolaji Oki in aanloop naar zijn debuut tegen Timothy Cuamba © Getty Images

Van pizzabezorger naar UFC-vechter: Rico Verhoeven steunt aanstormend MMA-talent

12:10, 10-02-2024 / Laatste Update: 12:26, 10-02-2024

Bolaji Oki is een Belgische MMA-vechter die op het punt staat door te breken in de UFC. Deze zaterdag is zijn debuut in de gevreesde octagon tegen de Amerikaanse Timothy Cuamba. Oki heeft een flinke engel op zijn schouder: onze eigen Rico Verhoeven staat achter de jonge vechtersbaas.

Oki kan niet wachten om zijn dromen waar te kunnen maken. Zijn doelen zijn meer dan duidelijk: "Ik ben op een missie", schrijft de 28-jarige Belg op Instagram. Naast het zelfvertrouwen prijkt er ook een foto met de Nederlands kickboks-held Rico Verhoeven op zijn sociale media. Verhoeven is groot van Oki en steunt zijn carrière waar hij kan. 

"Ik ga doen wat ik het beste doe, en dat is vechten," benadrukt Oki tegenover het Belgische Nieuwsblad. Zijn specialiteit is het staande gevecht, waarbij hij rake klappen kan uitdelen. Aan zelfvertrouwen in ieder geval geen gebrek. Bolaji gelooft dat zijn succes in de UFC is voorbestemt: "Je kan het lot niet veranderen," aldus de debutant.

De weg naar de UFC was niet altijd even voor de hand liggend. Oki's passie voor vechten was lange tijd slechts een hobby. Waar hij ooit begon als pizzabezorger, mag kan hij zaterdag bewijzen wat hij waard is als MMA-vechter. Wie het debuut van Oki live wil volgen zal moeten investeren in een UFC Fight Pass.

Rico Verhoeven over de offers die hij maakt: 'Ik hoop dat ze me een zeer liefdevolle vader vinden'

1 februari 2024, 12:12

Rico Verhoeven maakt zich op voor weer een nieuwe uitdaging in zijn kickbokscarrière. Op 9 maart stapt hij de ring in voor het achtmanstoernooi van Glory. Een toernooi dat te vergelijken is met het vroegere K1. De grote vraag is wat Verhoeven eigenlijk nog te bewijzen heeft, nu hij al tien jaar wereldkampioen is. Een gesprek met Rico Verhoeven over het lange leven aan de top.