UFC’er Kevin Holland wurgt schietende man knock-out in sushitent

18 maart 2022

Getty Images

UFC'er Kevin Holland was afgelopen maandag de juiste man op de juiste plek. De vechter zat rustig te eten bij een sushitent in Houston toen hij dacht dat iemand achter hem een flesje champagne ontpopte. Al snel kreeg Holland in de gaten dat het niet om champagne maar om een wapen ging. Holland overmeesterde de schutter uiteindelijk, dat zei hij tegen KRPC.


"Toen ik de knal hoorde dacht ik eerst dat de tafel achter mij champagne ontpopte omdat er wat te vieren was", reageerde Holland. "Maar al snel kreeg ik in de gaten dat het geen champagne was. Toen ik me omdraaide zag ik mensen rennen en hoorde ik glas breken."

Wurggreep
Holland zag toen dat een andere gast de bewapende man probeerde te overmeesteren. De UFC'er schoot snel te hulp. "Ik pakte het wapen en richtte die naar beneden", aldus Holland. "Toen dacht ik: 'dat wapen moet niet  naar beneden gericht zijn, want wij staan boven'. Dus toen richtten we (Holland en de andere persoon, red.) het wapen naar boven."

Uiteindelijk konden ze het wapen pakken toen Holland tegen de pols van de gewapende man sloeg. "Daarna trok ik hem terug, zette hem op mijn schoot en plaatste hem in de wurggreep. En ja toen wurgde ik hem knock-out."

Daarmee boekte Holland dus een onofficiële zege, die kwam een kleine 2 weken na zijn overwinning in de UFC tegen Alex Oliveira. Toen won Holland met een TKO, nu met een directe knock-out.