🎥 | Voorkwam Floyd Mayweather een knock-out van YouTuber Logan Paul?

7 juni 2021

De strijd tussen bokslegende Floyd Mayweather en YouTuber Logan Paul eindigde verrassend in een gelijkspel. Toch is na het bestuderen van de videobeelden niet iedereen overtuigd van die remise. Het grote twistpunt is als volgt: hield Mayweather zijn opponent letterlijk overeind?


De tweestrijd kon alleen worden beslist op basis van een echte knock-out, een technische knock-out of een diskwalificatie en geen van alle deed zich voor, waardoor de van zijn pensioen teruggekeerde Mayweather slechts 'gelijkspeelde' tegen de YouTuber.

Bestuderen
Of toch niet? Er wordt geopperd dat Mayweather een knock-out van Paul voorkwam door hem overeind te houden. Paul incasseerde even eerder een flinke stoot, nadat het hem zelf niet was gelukt om Mayweather te raken.

Het lijkt er eventjes op dat Paul door zijn knieën zakt, waarna Mayweather snel zijn torso pakt om te voorkomen dat hij echt onderuit gaat. Paul herstelt zich daarna binnen de kortste keren, waarna het gevecht wordt vervolgd. Het bestuderen van de beelden zorgt onder kijkers en liefhebbers voor veel discussie, waarmee ophef is gegarandeerd.

'Buzzed'
De één merkt op dat ook een gepensioneerde Mayweather iemand met een harde klap echt wel knock-out krijgt, terwijl de ander aanvoert dat Paul werd getroffen door een soort 'buzz' in zijn benen. 'Buzzed' wil zoveel zeggen als dat je de kracht voelt wegvloeien uit je benen waardoor je onderuit dreigt te gaan. Precies als dat dreigt te gebeuren, treedt herstel op en kun je weer door.

Hoe dan ook, Mayweather verklaarde verbaasd te zijn over de tegenstand die Paul bood. “Hij was beter dan ik dacht en heeft me echt verrast!”