🎥​ | Check de 10 genomineerde goals voor doelpunt van het jaar en stem!

25 juli 2022

Pro Shots
Cyril Ngonge

Fans van de Eredivisie kunnen vanaf maandag kiezen wat ze het mooiste doelpunt vonden van het vorige seizoen. De Eredivisie CV, het orgaan waarin de 18 clubs uit de hoogste voetbalklasse zijn verenigd, heeft een voorselectie gemaakt van 10 treffers.


7 van de 10 treffers zijn gemaakt in de Eredivisie voor mannen en de overige 3 doelpunten in de Eredivisie voor vrouwen. FC Groningen is maar liefst 3 keer genomineerd. Cyril Ngonge staat 2 keer in de lijst, met zijn doelpunten tegen FC Twente (1 oktober) en AZ (25 oktober). Zijn Noorse ploeggenoot Jørgen Strand Larsen is 1 keer genomineerd, met zijn doelpunt op 15 augustus tegen SC Cambuur.

Andere genomineerden
Olivier Boscagli (PSV), Ramiz Zerrouki (FC Twente), Victoria Pelova (Ajax), Mats Seuntjens (Fortuna Sittard), Sanne Koopman (VV Alkmaar), Ella Peddemors (FC Twente) en Sekou Sylla (SC Cambuur) zijn de anderen die kans maken op de prijs die hoort bij het mooiste doelpunt van het seizoen.

Online stemmen
De stemming gaat online via Eredivisie.nl/awards. De winnaar wordt dinsdag 30 augustus bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Eredivisie Awards in Utrecht.