🎥​ | Jan Lammers over misdragingen Verstappen-fans: ‘Ik schaam me als Nederlander’

11 juli 2022

Jan Lammers vindt het wangedrag dat Max Verstappen-fans vertoonde op de Red Bull Ring afgelopen weekend "beschamend". De voormalig autocoureur en tegenwoordig directeur van de Dutch GP op Zandvoort herkent het gedrag niet van de gemiddelde autosportfan. "Ik schaam me echt als Nederlander."


Lammers wil benadrukken dat het volgens hem om een "hele kleine groep gaat dat zich niet weet te gedragen". "Het merendeel van Verstappen-fans en racefans schamen zich ook dood hiervoor. Het is gewoon een hele kleine kern. Die paar onruststokers vermommen zich als Verstappen-fan. Het is gewoon asociaal onverschillig gedrag."

Geen meldingen bij Dutch GP
Of hij dit bij de GP van Nederland op Zandvoort ook weleens gemerkt heeft? "Nee, ik heb vorig jaar geen meldingen gehad. Vrouwen moeten zich veilig voelen. Dat moet een vanzelfsprekendheid zijn. Als het hier gebeurt dan moet je actie ondernemen. Als mensen zich misdragen dan moet je hen eruit zetten als dat kan. Wij zullen dat ook doen als dat wat in Oostenrijk gebeurde ook hier gebeurt."