André Onana heeft een beetje geluk: dopingstraf verkort van 12 naar 9 maanden

10 juni 2021

Pro Shots

André Onana hoeft niet 12 maar 9 maanden aan de kant te blijven. De keeper van Ajax krijgt voor het gebruiken van een verboden middel deze straf. Het CAS oordeelde dat er verzachtende omstandigheden waren en dat Onana daarom 3 maanden strafvermindering krijgt.Zijn straf liep eigenlijk tot 4 februari, maar nu is Onana vanaf 4 november 2021 weer welkom op het wedstrijdveld. Van de UEFA mag Onana 2 maanden vóór zijn dopingschorsing afloopt, ook weer trainen. Dat betekent dat Ajax hem vanaf 4 september 2021 ook weer mee kan laten trainen.

Onana zegt zich vergist te hebben in pilletjes
Onana werd in oktober afgelopen jaar betrapt op het gebruik van furosemide. De doelman gebruikte een van de oudste trucs uit het boek: geef de schuld aan iemand anders. Volgens hem kwam het door plaspillen van zijn zwangere vrouw. Die had hij PER ONGELUK tot zich genomen. Hij dacht dat de minuscule pilletjes paracetamol was. Op een dag nam hij die pilletjes omdat hij zich niet zo lekker voelde. Hij vergat deze blunder te melden bij Ajax.

Contract en transfer
De Kameroense doelman staat nog tot de zomer van 2022 onder contract in Amsterdam. Volgens de geruchten wil Arsenal de keeper graag hebben. Of hij Ajax nog veel geld gaat opleveren is nog maar de vraag. Onana heeft al sinds half maart 2021 niks meer mogen doen op voetbalgebied.