Cillessen haalt uit naar Michiel Kramer: ‘Liep vaker door toen ik op de grond lag’

18 maart 2023

NEC-keeper Jasper Cillessen haalde na afloop van het gewonnen uitduel bij RKC (1-3) van zaterdagavond uit naar Michiel Kramer. De Oranje-international vroeg zich hardop af waarom de 1 jaar oudere RKC-aanvaller op hem doorliep bij een duel in de 1e helft.


"Ik weet niet waarom hij (Kramer) dat doet", zei Cillessen voor de camera's van ESPN. De sluitpost had een minimaal wondje overgehouden aan het contact. "Dat moet je aan hem zelf vragen. Het is niet de 1e keer dat hij het doet. In mijn loopbaan is hij al de 3e of 4e keer dat hij bewust doorloopt."

Jappie in Oranje
In Waalwijk maakten beide ploegen er een heus voetbalfeest van. Hoewel RKC na een halfuur tegen een 0-3-achterstand aan keek, bood het tegenstand genoeg maar was het onvoldoende voor een resultaat. "Ik kreeg inderdaad meer te doen dan ik gewild had. Stonden met 0-3 voor bij rust, dat is wel lekker."

Cillessen werd van de week opnieuw geselecteerd van het Nederlands elftal. "Het is lekker dat je erbij zit, maar de focus was op vandaag. Ik hoorde het vrijdag rond een uurtje of 12."

Cillessen vs Kramer
Ook Kramer werd naar een reactie gevraagd. Volgens hem was er geen opzet in het spel.

"Als hij over mij wil praten, mag hij dat lekker doen. Ik schop of sla niemand bewust voor zijn hoofd", zei de RKC'er, die er verder niet al te veel over uit wilde wijden. "Volgens mij gebeurt er helemaal niks. Wat ik tegen hem zei op het veld? Zullen we het over deze algemene wedstrijd hebben, of ik krijg ik alleen maar Cillessen-vragen? Wij hebben vandaag verloren en zullen moeten verbeteren waar het beter moet."

Eredivisie RKC NEC Cillessen Michiel Kramer Contact Wond Voorbeeld Vroeger
Eredivisie RKC NEC Cillessen Michiel Kramer Contact Wond
Pijn Cillessen