Dit zijn de gestoorde cijfers van de veelbekritiseerde Sébastien Haller

20 oktober 2021

Pro Shots

Sébastien Haller kwam in de winter van 2021 naar Amsterdam om Ajax aan doelpunten te helpen. De spits wordt vaak bekritiseerd, maar heeft cijfers om van te watertanden. Dat zijn naam bovenaan de topscorerslijst van de Champions League prijkt, zegt genoeg.


Met 6 doelpunten is hij na 3 speelronden topscorer van het miljardenbal. De Ivoriaan scoorde tegen Sporting CP 4 keer en vervolgens ook nog een keertje tegen Besiktas en Borussia Dortmund. Tegen de Duitsers gaf hij zelfs nog 2 assists en liep hij met hakjes te zwaaien alsof het niks was. Dat zagen we nog niet eerder van de 'lompe' spits.

Check hier de sterke kopgoal van Haller tegen Borussia Dortmund:


In de Eredivisie staat de teller dit seizoen ook op 6 treffers, na 9 duels. Alleen Guus Til van Feyenoord scoorde vaker: 7 keer. Haller staat op plek 3 van de MVP's (6 goals + 2 assists) in de Eredivisie, achter teamgenoot Dusan Tadic (11) en PSV'er Cody Gakpo (10).

Als we kijken naar de totale cijfers van Haller bij Ajax, scoorde hij 25 keer in 36 wedstrijden. Tel daar zijn 11 assists bij op en hij loopt qua doelpunten(betrokkenheid) precies 1 op 1.

Uit onderzoek van Ajax Life blijkt daarnaast ook dat Haller ongeveer even vaak scoort als van hem verwacht mag worden. Op basis van Expected Goals had hij (op 10 oktober) 22,92 goals moeten maken voor Ajax, de teller stokte in real life op 23.