Einde seizoen voor FC Utrecht-debutant Maeda na tackle van Ajacied Martinez

18 januari 2022

Pro Shots
tackle-martinez-maeda-fc-utrecht-ajax

Na 11 minuten Eredivisie zit het er alweer op voor Naoki Maeda, die door FC Utrecht gehuurd is van Nagoya Grampus. De Japanner viel zondag bij zijn debuut al snel uit na een harde tackle van Ajacied Lisandro Martínez (op de bal). Maeda heeft een breuk in zijn onderbeen opgelopen en moet geopereerd worden.



Het was een triest beeld, hoe Naoki Maeda in tranen van het veld hinkelde en uiteindelijk door de medische staf de catacomben in gedragen werd. Zijn Eredivisie-debuut, in de kansloos verloren topper tegen Ajax (0-3), duurde welgeteld 11 minuten. Daarna ging hij direct door naar het ziekenhuis. Daar werd een breuk in zijn onderbeen vastgesteld, waarvoor een operatie staat.

'Meteen mijn laatste'
Daarmee is het seizoen van Maeda ten einde, terwijl de 27-jarige Japanner tot het einde van het seizoen gehuurd was van Nagoya Grampus. Er ligt een optie tot koop, die - als die wordt gelicht - ervoor zorgt dat Maeda tot de zomer van 2025 vast ligt in de Domstad. Maar de vraag is nu natuurlijk of het zin heeft voor Utrecht om die optie te lichten. Dat beseft ook Maeda. "Mij wacht een maandenlange revalidatie. Dat betekent dat mijn eerste wedstrijd voor FC Utrecht ook direct mijn laatste is geweest”, zegt hij op de clubwebsite van FC Utrecht.