🍻 | Cheers! Check hier de bierprijzen van álle clubs uit de Eredivisie

21 maart 2023

Pro Shots
Eredivisie Bier Prijzen Hoe Veel Duur Kost Pils Bekertje Groot In Stadion Per Club Liter

Voor sommige voetballiefhebbers gaat er niets boven een wedstrijdje ín het stadion kijken mét een lekker schuimend biertje erbij! De beheerder van het Twitteraccount SuperVakF deed een rondvraagje op social media bij supporters van Eredivisie-clubs en kwam zowaar met dé lijst der lijsten voor voetbalfans. Check hier hoe veel een pintje bij jouw favoriete club kost.


Uitgaande van grote gele rakkers, is een bier bij FC Volendam (0,4 liter) het goedkoopst. Aan de dijk kost een pilsje 3,75 euro en dat is een dikke knaak minder als dat men voor - zij het een iets grotere (0,55l voor 6,25 euro) - een beker in de Johan Cruijff ArenA betalen. Bij Eredivisie-koploper Feyenoord (0,4l) moet men 4,50 euro aftikken voor een pint. In het Philips Stadion van PSV heb je een halve liter bier voor 5,70 euro.

Bierprijzen Eredivisie 2022/2023
SuperVakF, dat het verfrissend verrassende RKC Waalwijk support, toonde ook de doorberekende prijzen per hele liter. Hierbij kwamen de door het account gesteunde Waalwijkers als duurste uit de bus: voor een groot biertje van 0,4l moet men in het Mandemakers Stadion, net als bij Ajax, 6,25 (!) aftikken... alleen zit er dus in een Amsterdams bekertje merrezeik méér pils. Bij RKC is de literprijs 15,63 in totaal... proost dan maar, non de zju!