Gore details over zieke Oranje-spelers: ‘Ze stonden tot gal aan toe over te geven’

24 maart 2023

ANP

De 5 internationals die donderdag naar huis zijn gegaan waren behoorlijk ziek. Volgens De Telegraaf-journalist Mike Verweij zagen ze groen en hebben ze enorm veel overgegeven.


Dat zegt de hij in de podcast Kick-off. Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen werden woensdagavond na het eten allemaal zo ziek, dat ze naar huis zijn gegaan. Even werd de kipkerrie van het diner aangewezen als schuldige, maar dat is niet helemaal zeker. "Het is niet 100 procent zeker dat het de kipkerrie was", aldus Verweij.

Overgeven
"Maar we worden nu wel gesterkt in die mening", vervolgt de journalist. "We hebben mensen gesproken die ervan overtuigd zijn dat het de kipkerrie was. De spelers zijn na het eten onmiddellijk naar hun kamer gegaan en op bed gaan liggen. Toen zijn ze groen uitgeslagen, zo beroerd voelden ze zich. De betreffende spelers hebben gigantisch veel overgegeven, tot gal aan toe."

"Als het zo snel optreedt, weet je bijna zeker dat het een voedselvergiftiging is. Dat wordt ook gesterkt door het feit dat er nu, op de wedstrijddag, niemand meer ziek is geworden. Als er echt een virus rondwaart, kunnen anderen ook ziek worden." Fijn dat Verweij nu, naast journalist, ook medisch expert is.