Lasse Schöne ideale ‘spion’ voor Heerenveen: ‘Natuurlijk weet ik iets meer over Ajax’

2 maart 2021

Ajax en sc Heerenveen gaan woensdag uitmaken wie het laatste ticket voor de finale van de KNVB-beker krijgt. Bij de Friezen loopt sinds kort Lasse Schöne rond; iemand die onlangs nog zijn conditie op peil hield in Amsterdam en Ajax natuurlijk door en door kent. Een ideale spion dus, zo liet de Deen doorschemeren op de persconferentie.


"Natuurlijk weet ik iets meer over hoe Ajax bepaalde dingen doet. Maar het is een elftal dat heel goed is", aldus Schöne. "Ajax zal zich echt niet gek laten maken omdat er nu 2 oud-spelers (naast Schöne ook Siem de Jong, red.) bij de tegenstander lopen. Ik verwacht gewoon een leuke open wedstrijd. Bekeravonden kunnen weleens heel spectaculair worden. Laten we hopen dat het er weer zo één wordt."

'Doen alles om te winnen'
Ondanks dat de Amsterdamse club nog in het hart van Schöne zit, gaat hij woensdag gewoon 'volle bak'. "We zijn nu spelers van Heerenveen en doen er alles aan om te winnen. Tuurlijk, als Ajax tegen een andere club speelt, is het anders. Dan hoop je dat ze winnen. Maar nu spelen ze tegen ons en moeten we er alles aan doen om de finale te halen."